Meldpunt

Klik hier om buiten kantooruren een melding te doen van een (verhoogd) risico of (dreigende) calamiteiten.

 

Jaarverslag 2016

Voorkant Jaarverslag 2016 schuin

  

Agenda

 

Video: Borgingssysteem SecureFeed

Borgingssysteem SecureFeed

Op maandag 23 oktober is het secretariaat van SecureFeed bereikbaar tot 15.30 uur.

Na dit tijdstip een (verhoogd) risico of (dreigende) calamiteit melden? Dat doet u hier. 
Voor niet-urgente zaken stuurt u een e-mail naar secretariaat@securefeed.eu. Of u belt ons op dinsdag 24 oktober op het bekende telefoonnummer 085-7731945.

Nieuws overzicht

 • GMP+ International en SecureFeed werken samen aan beste borg diervoederveiligheid en voorkomen dubbel werk

  5 oktober 2017 | SecureFeed
  Rijswijk/Wageningen; 5 oktober 2017 - SecureFeed en GMP+ International intensiveren hun samenwerking. De aansluiting van het borgingssysteem met monitoring en risicobeoordeling van grondstoffen en de leveranciers ervan bij SecureFeed op de internationale kwaliteitsschema’s en standaarden bij GMP+ International biedt samen de beste borg van de voedselveiligheid van diervoeders. Tegelijkertijd wordt elke overlap uit de werkzaamheden van SecureFeed en GMP+ Feed Safety Assurance (GMP+ FSA) en hun deelnemers gehaald en worden de administratieve lasten geminiseerd. Met die overtuiging ondertekenden GMP+ International en SecureFeed vandaag een samenwerkingsconvenant.
 • Vacature Algemeen Directeur SecureFeed

  28 september 2017 | SecureFeed
  Wegens vertrek van de huidige directeur wordt deze functie vacant gesteld.
 • SecureFeed past Aflatoxine B1 protocol aan op versterkte borging in maïsketen

  19 september 2017 | SecureFeed
  Vanaf 14 september is een vernieuwde versie van het Aflatoxine B1 protocol van SecureFeed van kracht. De afgelopen jaren is de ketenborging van het risico op contaminatie met Aflatoxine B1 van maïs en maïs(bij)producten aangescherpt. Deze borging is nu dusdanig, dat SecureFeed vrijwel geen aanvullende eisen meer stelt voor maïsbijproducten. Uitzondering hierop vormt de verificatiemonitoring bij rechtstreekse levering van maïs(bij)producten aan melkveehouders.
 • Frank Jorna vertrekt bij SecureFeed

  4 september 2017 | SecureFeed
  Frank Jorna vertrekt bij SecureFeed. Per 1 november 2017 heeft hij bij Wageningen Livestock Research de functie als Operational Manager bij Dairy Campus in Leeuwarden aanvaard.
 • Overschrijding Aflatoxine B1 in biologisch veevoer

  18 augustus 2017 | SecureFeed
  Uit de reguliere monitoring kwam bij een deelnemer van SecureFeed een overschrijding van het gehalte Aflatoxine B1 in een levering biologisch melkveevoer in beeld. Die analyse overschreed alleen de bovenwettelijke afkeurgrens die SecureFeed hanteert voor melkveevoer. De heranalyse overschreed ook de wettelijke norm voor melkveevoer. De deelnemer haalde de betreffende levering in het geheel terug; deze is dus niet aangewend voor vervoedering.
 • SecureFeed breidt risicoanalyse naar fipronil in diervoeder uit

  11 augustus 2017 | SecureFeed
  Volgens ons huidige beeld, vormt fipronil geen risico in diervoeders of grondstoffen daarvoor. Dat blijkt uit een inventarisatie van SecureFeed naar de insecticide, in samenwerking met haar deelnemers en hun leveranciers. Na berichtgeving in media vanochtend, breidt SecureFeed echter haar monitoringsplan naar deze insecticide verder uit.
 • SecureFeed nu ook in inkoopvoorwaarden IKB Ei

  11 juli 2017 | SecureFeed
  IKB Ei verlangt van leghennenhouders dat zij voortaan hun voer aankopen van diervoederleveranciers die deelnemen aan SecureFeed. Dit is één van de wijzigingen in de regeling die Ovoned bekend maakte. De maatregel gaat per 1 augustus 2017 in en kent een overgangsperiode van een jaar. Met de aanpassing strekt de ketenborging zich nu ook uit over de eiproductie.
 • SecureFeed in 2016: Extra actie op mycotoxinen en residu pesticiden, verdere groei aantal deelnemers

  27 juni 2017 | SecureFeed
  Het jaar 2016 stond voor SecureFeed vooral in het teken van extra, vroegtijdige maatregelen bij verhoogde waarden van mycotoxinen en residu van pesticiden in voedermiddelen. Calamiteiten met de diervoeder- en voedselveiligheid bleven uit, net als in 2015. SecureFeed trof de maatregelen samen en in afstemming met haar deelnemers en hun leveranciers, zo meldt het jaarverslag van de stichting over 2016. In dat jaar groeide het aantal deelnemers fors door.
 • Maatregelen tegen aflatoxine in melkveevoeders op orde

  24 mei 2017 | SecureFeed
  De maatregelen die deelnemers van SecureFeed nemen om te voorkomen dat aflatoxine in melkveevoeders problemen veroorzaakt, zijn afdoende. Dat blijkt uit monitoringsresultaten die ze samen via SecureFeed uitvoeren en die gelden als verificatie van de risicobeheersing. Bij circa 3.600 monsters in de afgelopen vijf kwartalen werd bij 99% geen aflatoxine aangetroffen. In één geval bleek een overschrijding van de afkeurgrens (bovenwettelijk) van SecureFeed. De wettelijke norm werd niet één keer overschreden.
 • Salmonella prevalentie in mengvoeder aanhoudend laag

  9 mei 2017 | SecureFeed
  De bacterie Salmonella kwam in 2016 slechts sporadisch voor in mengvoeders. De aanhoudend lage prevalentie blijkt uit inventarisaties van SecureFeed naar analyseresultaten bij haar deelnemers. Op een totaal van meer dan 15.000 analyses werd in 2016 bij 15 monsters Salmonella aangetroffen (0,10%). De prevalentie was daarmee lager dan die in voorgaande jaren. In 2015 bedroeg dit percentage 0,18. In 2014 was het 0,17% en in 2013 0,35%.
 • SecureFeed volgt de herindeling van Russische maïs van GMP+

  24 april 2017 | SecureFeed
  Met ingang van vandaag geldt een nieuwe indeling van herkomstlanden voor het risico op Aflatoxine B1 in maïs. Deze indeling geldt voor zowel gangbare als biologische maïs en voor maïsbijproducten geproduceerd van deze mais. Bij de herindeling volgt SecureFeed de herindeling van schemabeheerder GMP+ International; Rusland gaat van HOOG naar MIDDEN.