Meldpunt

Klik hier om buiten kantooruren een melding te doen van een (verhoogd) risico of (dreigende) calamiteiten.

 

Jaarverslag 2016

Voorkant Jaarverslag 2016 schuin

  

Agenda

 

Video: Borgingssysteem SecureFeed

Borgingssysteem SecureFeed

Nieuws overzicht

Sporadisch Salmonella in mengvoeder

7 november 2017 | SecureFeed
De bacterie Salmonella kwam slechts sporadisch voor in mengvoeders in de eerste helft van 2017. De aanhoudend lage prevalentie blijkt uit inventarisaties van SecureFeed bij haar deelnemers. Op een totaal van bijna 7.650 monsters werd bij 10 monsters Salmonella aangetroffen (0,13%). Dit lage prevalentieniveau in mengvoeders is vergelijkbaar met die in voorgaande jaren.
Halfjaarlijkse inventarisatie
Samen met haar deelnemers brengt SecureFeed met de halfjaarlijkse inventarisatie in beeld in welke mate de bacterie voorkomt in mengvoeders. Deelnemers leveren resultaten aan van hun bedrijfseigen monitoring naar Salmonella. Deze bacterie komt veelvuldig voor in het milieu en bij dieren en kent vele types. Een aantal daarvan is ‘kritisch’ en kan ziekmakend zijn voor dieren en/of mensen. Salmonella kan via een grondstof in mengvoeder komen of via een andere route, zoals onvoldoende gereinigde transportmiddelen.