Meldpunt

Klik hier om buiten kantooruren een melding te doen van een (verhoogd) risico of (dreigende) calamiteiten.

 

Jaarverslag 2016

Voorkant Jaarverslag 2016 schuin

  

Agenda

 

Video: Borgingssysteem SecureFeed

Borgingssysteem SecureFeed

Nieuws overzicht

Uitvoering Monitoringsplan Diervoeders ondergebracht bij Eurofins

22 december 2016 | SecureFeed
SecureFeed brengt de collectieve uitvoering van het SecureFeed Monitoringsplan Diervoeders (SMD) onder bij Eurofins. Dit gebeurt in ieder geval tot en met het eerste kwartaal van 2017, ter vervanging van NofaLab. Vorige week schortte SecureFeed het insturen van monsters naar dit laboratorium in Schiedam op, naar aanleiding van berichtgeving over een NVWA-onderzoek in verband met mogelijke fraude.
De gezamenlijke monitoring van contaminanten in aangekochte diervoeders is een belangrijk onderdeel van het SecureFeed Borgingssysteem. Er mag dan ook geen twijfel bestaan over de betrouwbaarheid van de analyse-uitslagen en de integriteit van de deelnemende laboratoria.

Eurofins Food Testing Netherlands, kortweg Eurofins, is een gerenommeerd laboratorium met een brede expertise, zowel op niveau van de verschillende contaminanten als ook de diverse productmatrices.